WhatsApp Klantenservice: +31 (0)6 148 08 671

Legadvies Keramische Tegels

Met Keramische tegels van Mholf-Sierbestrating.nl kiest u voor een duurzame investering. Om er voor te zorgen dat u jarenlang plezier heeft van deze sierbestrating, is van groot belang dat u dit legadvies in acht neemt. De populariteit van Keramische tegels is de laatste jaren erg toegenoemen. Dit is met name te wijten aan haar grote formaten en opvallende kleuren. Keramische tegels zorgen ervoor dat uw tuin een verlengstuk wordt van uw woonkamer. Het verschil in kwaliteit van keramische tegels is zeer groot. Het is belangrijk te vermelden dat goedkoop tevens duurkoop kan zijn. Bij Mholf-Sierbestrating.nl selecteren wij uitsluitend de beste sierbestrating, die voor uw tuin het beste zijn. Wilt u weten wat het beste bij u past? Neem contact met ons op, via 0315-324435 of e-mail.

Verwerking van keramische buitentegels

Voor het leggen van keramische siertegels maakt u gebruik van grofzand, bijvoorbeeld drainzand of vloerenzand. Het is belangrijk dat het vloerenzandbed dermate draagkrachtig is, zodat er voldoende belasting is voor de te verwachten verkeersbelasting. Beschikt u over zand-of kleigronden? Dan volstaat een mechanisch verdicht zandbed van minimaal 15cm ophoog- of metselzand. Bij lichte belasting, zoals loopverkeer, volstaat 8cm zand. Het vloerenzand dient u droog te mengen in een betonmolen, in de verhouding 1:6 met Stabiking. Zodra de mortel droog gemengd is voegt u water toe. U stort deze mortel uit over de locatie van de tegels. Werk meter voor meter, zodat de mortel niet droogt tijdens het leggen. 

Hierna plaatst u een hechtlaag op de keramische tegels, om te voorkomen dat de tegels los op de mortel gaan liggen. Zodra dit voltooid is, plaatst u de keramische tegel op het zandbed. U kunt de tegel licht corrigeren met een rubberen hamer, het is van groot belang dat u deze tegel niet gaat aftrillen! U reinigt de tegels met water en een spons, om cementresten op de oppervlakte te voorkomen. Hierna is het van belang dat de vers aangelegde bestrating enkele dagen niet belast wordt. Op deze manier wordt het geheel voldoende uitgehard. Zodra dit voltooid is volgt het sluitstuk; het leggen van de voeg. Met een geschikte voegmortel is het voegen van keramische tegels zeer eenvoudig. 

Wilt u meer informatie over keramische tegels, of het leggen ervan? Neem contact op met onze medewerkers. Wij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Bel naar 0315-324435 of stuur een e-mail.

Verwerking keramische tegelsKera tegels verwerkingKeramische tegels verwerking